Vegeburgerit portobellopihvillä sekä bataattiranskalaiset

IMG_3949

Nyt osui burgerissa täytteet niin kohdalleen, että usko tai älä, mutta Larin kommentti ruokailun päätteeksi oli, että nämä peittosivat perinteiset jauhelihaburgerpihvit. Ja se on paljon sanottu se, sillä juuri samaisena aamuna olimme käyneet keskustelun mistäpä muustakaan kuin maapallostamme, jollaisena jätämme sen jälkipolville, kun meistä aika jättää. Minä kerroin Larille, miten hyvä fiilis itselläni on, kun ruokavaliossamme kasvisruoka on lisännyt osuuttaan hiljalleen selkeästi ja olen iloinen myös siitä, että tehdessämme tietoisesti enemmän kasvisruokaa, olemme samalla oppineet käyttämään kasviksia monipuolisemmin ja koko ajan tulee ideoita uusiin ruokalajeihin, joita haluan kokeilla. Kasvisruoka ei todellakaan ole pelkkää vihreää salaattia ja porkkanaraastetta. Lari totesi tähän keskusteluun, että hänelle kyllä käy se, että kasvisruoan osuus ruokavaliossamme kasvaa, mutta sen enempää hänellä ei siitä oikeastaan mielipidettä ole, sillä toisaalta hän ei haluaisi vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan eikä hän näe vaikutusta ilmastoon sillä yhden ihmisen tekemällä muutoksella. Kolikolla on toki kaksi kääntöpuolta, joita jäimmekin sitten pohtimaan. Yhden ihmisen tekemät muutokset ilmaston hyväksi tosiaan ovat kuin pieru saharassa eikä sitä käy kiistäminen, mutta toisella puolella vaakakupissa painaa se, että jotta ilmastonmuutokseen on mahdollista vaikuttaa, jokaisen ihmisen olisi tehtävä päätös kantaa kortensa kekoon, jolloin meilläkään ei ole syytä olla osallistumatta yhteisiin talkoisiin maapallomme paremman tulevaisuuden puolesta. Tämä aamuinen keskustelu taustalla, oli siis todella kova meriitti näille portobelloburgereille, että Lari totesi näiden peitonneen jauhelihaburgerit. Ehkäpä sinäkin uskaltaisit testata?

IMG_3948

Portobelloburgerit

 

 • portobellosieniä
 • sinihomejuustoa

Marinadi:

 • ¼ dl balsamiviinietikkaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl kuivattua basilikaa
 • 1 tl kuivattua oreganoa
 • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
 • 1 rkl sitruunanmehua
 • suolaa
 • mustapippuria

Lisäksi:

 • hampurilaissämpylöitä
 • halloumia
 • tomaattia
 • salaattia
 • kevätsipulia
 • suolakurkkua
 • ketsuppia
 • lempimajoneesiasi
 • valmista bbq-kastiketta

 

Poista portobellosienistä jalat. Sekoita marinadin ainekset sekaisin ja lisää marinadiin suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan. Lisää sienet marinadiin ja sivele sudilla marinadi molemmin puolin sientä. Anna marinoitua ½ -1 tuntia ja kääntele sieniä muutaman kerran marinoitumisen aikana. Grillaa ensin sienen hattua alapuolelta 5-8 min ja sivele hatun päälipuoli vielä kerran marinadilla. Käännä sieni grillissä ympäri ja sivele vielä hatun alapuoli marinadilla. Lisää hatun muodostamaan ”kulhoon” sinihomejuustoa. Paista 5-8 min ja anna sinihomejuuston sulaa. Portobellopihvit ovat valmiina hampurilaista varten.

 

Lämmitä grillissä tai uunissa myös hampurilaissämpylät ja grillaa hampurilaisen väliin portobellopihvien lisäksi halloumiviipaleita. Täytä hampurilaiset ketsupilla, majoneesilla, bbq-kastikkeella, portobello-sinihomejuustopihvillä, grillatulla halloumilla, salaatinlehdillä, tomaattiviipaleilla, suolakurkkuviipaleilla sekä kevätsipulirenkailla. Tarjoa burgeri bataattiranskalaiset kera.

 

Bataattiranskalaiset

 

 • 1 bataatti
 • rypsiöljyä
 • grillimaustetta
 • aromissuolaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • valkosipulijauhetta
 • noin 2 rkl korppujauhoja

 

Kuori bataatti, pilko ranskalaisiksi, huuhtele ja kuivaa bataattiranskalaiset. Kuivaaminen on tärkeää, jotta bataattiranskalaisista tulee rapeita. Mausteita näihin emme ole mittailleet. Kulhoon tehdään mausteseos, jonka sekaan sekoitetaan korppujauhoja. Laita bataattiranskalaiset pussiin ja lisää sekaan pieni loraus öljyä. Kääntele ranskalaisia pussissa niin, että öljy tarttuu joka puolelle ranskalaisia. Lisää pussiin sekaan mausteseos ja kääntele hyvin mausteet sekaisin ranskalaisten kanssa. Levitä ranskalaiset uunipellille ja paista 220 asteessa noin 40 minuuttia uunin yläosassa. Ranskalaiset saavat ottaa väriä kunnolla ja jopa hieman mustua kärjistään, sillä silloin saat bataatistakin ihanat, rapeat ranskalaiset.

IMG_3947

2 vastausta artikkeliin “Vegeburgerit portobellopihvillä sekä bataattiranskalaiset”

 1. Siis kuulostaa ihan sika hyvältä! Pitää laittaa resepti muistiin. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Nämä olivat kyllä onnistuneet hampparit! Mahtavaa jos menee testiin 😊

   Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s