Aloituskokous pidetty, joten rakentaminen alkaa

img_5013

Kun rakennuslupa on myönnetty, lähtee rakennusprojekti konkreettisesti etenemään sillä, että ensin tilataan rakennusvirastosta tontille talon nurkkapaikkojen sekä korkeusaseman merkintä. Tämän jälkeen kutsutaan koolle aloituskokous, jotta talon rakentaminen voidaan aloittaa. Rakentaminen voidaan aloittaa joko kaksi viikkoa rakennusluvan myöntämisen jälkeen, kun valitusoikeus on umpeutunut ja lupa tulee lainvoimaiseksi tai mahdollisesti jo heti luvan myöntämisen jälkeen, mikäli hakuprosessin yhteydessä on haettu aloitusoikeutta ja maksettu rakennusviraston määräämä pantti.

img_5016

Aloituskokouksen aika varataan myös rakennusvirastosta ja kokouspaikkana toimii tontti, jonne on määrä rakentaa. Kokoukseen paikalle saapuvat vähintään rakennusviraston lupainsinööri, vastaava rakennusmestari/pääsuunnittelija sekä rakennuttaja itse. Sen lisäksi kokoukseen voi osallistua eri erityisalojen työnjohtajia kuten KVV-/IV-työnjohtaja sekä maatyöurakoitsija. Me siis pääsimme palaveeraamaan kirpeään pakkasilmaan lumiröykkiöiden keskelle, joten tämän palaverin viihtyisyys oli pitkälti pukeutumiskysymys. Päähän karvapipoa, päälle paksua toppatakkia ja jalkaan merinovillasukat sekä korkeavartiset talvisaappaat. Edellisyön lumi-inferno teki tepposet maatyöurakoitsijallemme ja vastaava mestarikin myöhästyi moottoritiellä sattuneen kolarin vuoksi. Mutta lopulta paikalla olivat ne välttämättömimmät osallistujat ja kokous saatiin kuin saatiinkin pidettyä samalla kun aamun hämärä hiljalleen valkeni päiväksi.

dsc_0003

Kävimme läpi rakennushankkeen pääpiirteissään sekä rakennusluvan ehdot. Katselimme siinä tontin laidalla, että siihen se talomme nousee ja nurkkapaikatkin näyttäisivät olevan silmämääräisesti tarkasteltuna siellä missä pitääkin. Vastuualueet jaettiin ja kirjattiin kokouksen pöytäkirjaan. Pohdittiin myös rakentamisen riskinpaikkoja, kuten kallioista maaperää, mikä saattaa aiheuttaa louhintatarpeen kesken maatöiden ja tuoda yllättäviä lisäkuluja. Käytiin myös läpi rakentamisen aikana ja lopuksi vaadittavat tarkastukset, selvitykset ja katselmukset. Loppuviimein todettiin, että hankkeellamme on selvät suuntaviivat, joita pitkin lähdetään viemään projektia eteenpäin ja todettiin kokous päättyneeksi. Niin vain sitä selvittiin taas yhdestä rakentamisen virstanpylväästä ja projekti otti askeleen lähemmäs muuttopäiväämme.

img_5020

Kun muut poistuivat paikalta, minä jäin vielä nappaamaan tontilta muutaman valokuvan. Se olisi kaiketi viimeinen kerta, kun kuvaan tonttimme tyhjänä ja koskemattomana, vain nurkkatolpat törröttivät pystyssä hangessa. Seuraavan kerran tontilla rymyäisivät jo työkoneet ja voisi olla mahdollista, että näemme tonttimme vasta Meksikon reissulta palattuamme, kun maatyöt on jo tehty ja tontti odottelee perustuksia.

img_5023

Tässä vielä linkit aiempiin  postauksiini liittyen talon rakentamiseen ja omakotitalounelmiimme:

Talopakettien kilpailutus – miten vertailla tarjouksia?

Unelmista rakennuslupaan

Asunto- tai rakennuslainan hakeminen – miten haaveilemansa lainan voi napata ilman vakuuksia?

Omakotitalon värisuunnitelma

Hei, me rakennetaan!

Olenko talon ostaja vai rakennuttaja?

Talo unelmaminälle vai todelliselle minälle?

7 vastausta artikkeliin “Aloituskokous pidetty, joten rakentaminen alkaa”

 1. […] osa-alueiden vastuuhenkilöt ja toimintaperiaatteet. Aloituskokouksesta kirjoittelin tarkemmin tässä postauksessa, joten käy kurkkaamassa lisää aiheesta […]

  Tykkää

 2. […] Aloituskokous pidetty, joten rakentaminen alkaa […]

  Tykkää

 3. […] Aloituskokous pidetty, joten rakentaminen alkaa […]

  Tykkää

 4. […] Aloituskokous pidetty, joten rakentaminen alkaa […]

  Tykkää

 5. […] päätös saapui aivan vuoden 2019 ensimmäisillä päivillä ja siitä alkoi varsinainen rakennusurakka. Kaikki oli valmiina paperilla, mutta vuoden 2019 aikana suunnitelmat muuttuisivat konkreettiseksi […]

  Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s