Lapsen huoneesta tuli ihana Huvikumpu!

IMG_6750IMG_6697

Omakotitalon rakennusprojektissa varmasti ihaninta oli sisustussuunnitelmien teko. Rakastin selata satoja ja satoja eri tapettivaihtoehtoja lävitse niin netissä kuin kivijalkamyymälöissäkin. Kodin värimaailma muuttui moneen kertaan unelmoidessa ja värikorteissa seikkailivat kaikki mahdolliset värisävyt vaaleanpunaisesta aina tummaan metsän vihreään asti. Kodissamme monin paikoin sisustaminen on vielä aivan kesken ja verhoja, valaisimia ja mattoja puuttuu vielä lähes joka huoneesta. Työhuoneeni saa tapetit ja värisävyt ylleen varmaankin vasta joskus tulevaisuudessa, kunhan ensin muu koti on sisustettu ja puuttuvat huonekalut hankittu. Onhan meillä tosiaan menossa ruokapöytäkin vaihtoon ja vierasvuoteeksi hankintalistalla on levitettävä vuodesohva.

IMG_6677

Pieniä palasia kodistamme on kuitenkin jo valmiinakin ja nyt ajattelin esitellä teille yhden kotimme ylpeyden aiheista eli Alisan huoneen. Lapsen huone oli yksi suosikeistani, mitä sisustamiseen tulee, sillä sitä ei todellakaan suunniteltu ja rakennettu meitä aikuisia varten ja ”skandinaavinen sisustus” oli lapsen huonetta suunnitellessa lähinnä kirosana. Lapsen huoneesta tehtiin nimenomaan huone lapselle ja sisustusta suunnitellessa räiskittiin ja hulluteltiin niin väreillä kuin kuoseillakin. Huonetta suunniteltiin ja sisustettiin Alisan mieltymykset ja mielipiteet tarkoin kuunnellen ja huomioiden ja huoneesta tehtiin hänen näköisensä. Siellä iloteltiin väreillä ja kuvioilla. Huoneen tarkoitus oli luoda hyvää oloa ja kuplivaa iloa.

IMG_6690IMG_6707IMG_6712

Alisan huoneen teemaksi valikoitui Huvikumpu. Tämä ei tarkoita sitä, että huone olisi vuorattu Peppi Pitkätossu-julisteilla, vaan sitä, että huone on kuin Peppi Pitkätossun talo, jossa lauletaan, leikitään ja pidetään hauskaa. Tässä huoneessa saa näkyä elämänilo ja se, että sen asukas on nauravainen, touhukas tyttö. Alisan Huvikumpu-huoneessa oravat kiipeilevät puiden oksilla samaten kuin Alisa kiipeilee puolapuidensa askelmilla ja kieppuu voimistelurenkaillaan ja ilmajoogakankaallaan. Alisan huoneeseen haluttiin yhdistää nimenomaan paljon toiminnallisia ja liikunnallisia aktiviteetteja, joten Alisan toiveiden mukaisesti huoneeseen hankittiin puolapuut, voimistelurenkaat, ilmajoogakangas sekä oven karmeihin kiinnitettiin voimistelurekki.

IMG_6759IMG_6758IMG_6747IMG_6741

Huvikumpu ei ole tylsä, väritön aikuisten maailma, vaan sinne mahtuvat kaikki iloiset värit niin hattaran vaaleanpunaisesta jaden vihreään ja turkoosiin siniseen. Huvikummussa sänkykin on kuin jäätelöannos maalattuna puoliksi pionin vaaleanpunaiseksi ja puoliksi aaloen vihreäksi. Jäätelöannoksen väriseen sänkyyn voi rakentaa vaikka oman lukumajan tai rauhaisan piilopaikan sängyn päälle levittyvän sänkyverhon suojiin, jossa lepattelevat valkeat helmin koristellut perhoset ja höyhenen kevyt unisieppari nappaa pois painajaiset päästäen lävitseen vain hyvät unet ja ajatukset. Huvikummussa pöllö voi huhuilla ikkunaverhoissa, pöytävalaisimessa ja nojatuolin päällisessä ja huoneessa pöllöjen sekä oravien lisäksi vallankumouksen ovat tehneet myös nuket sekä pehmolelut. Seinälle tehtiin taulu Alisan vauvahuoneen seinää koristaneesta tapetin palasesta sekä Nala-koiramme pentukuvasta piirretystä lyijykynäpiirroksesta.

IMG_6733IMG_6700IMG_6685IMG_6682

Tietysti huvikummussa leikin ja voimistelun lisäksi myös lauletaan ja soitetaan, joten omasta cd-soittimesta kajahtavat ilmoille niin muumien, Fröbelin palikoiden kuin Hevisaurustenkin sävelet ja omaa taituruutta pääsee esittelemään syntikalla ja mikrofonilla, joihin vanhempien riemuksi on liitettävissä myös kuulokkeet.

IMG_6769

Huvikummussa on myös oma minikirjasto, josta löytyvät niin vuosikymmeniä vanhat tarinaklassikot, vanhempien lapsuuden suosikkisadut kuin ihanat kirjauutuudetkin. Alisa rakastaa kirjoja ja oli alusta saakka selvää, että Alisan uuteen tilavaan huoneeseen hankitaan kirjahylly, jossa satuaarteita voi säilyttää ja kirjat ovat helposti saatavilla aivan siinä käden ulottuvilla. Lipastoon puolestaan piilotettiin pelit, lelut ja askartelutarvikkeet ja leluille säilytystilaa löytyi myös Alisan vaatehuoneen puolelta.

IMG_6694IMG_6723IMG_6738

2 vastausta artikkeliin “Lapsen huoneesta tuli ihana Huvikumpu!”

  1. Upea lastenhuone – varmasti asukas viihtyy täällä oikein hyvin!
    Meillä myös remppaillaan taloa ja seuraavaksi pitäisi tilata ikkunahuolto. Nuo maalaistalon vanhat ikkunat ovat ikävä kyllä vaihdettava kokonaan, sillä lasi on ohutta ja huiku vaan käy, kun ikkunat vetävät niin paljon. Ei näin kesällä haittaa, mutta talvesta tulisi kauhistuttava, jos ikkunat jäisi uusimatta.

    Tykkää

    1. Kiitos! Asukas viihtyy huoneessaan kyllä erittäin hyvin. Tsemppiä teille ikkunaremonttiin, niin olisi talvellakin tuvassa lämmintä 🙂

      Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s