Jumalainen Quiche Lorraine

Ranskan matkallamme rakastuin sydänjuuriani myöten tähän periranskalaiseen taivaan lahjaan maailmalle! Kuten kerroin, niin suuntasimme joka aamu ostamaan aamupalaa la Mie Câline –leipomosta. Ensimmäisenä aamuna päädyin kokeilemaan Quiche Lorrainea eli perinteistä ranskalaista kinkkujuustopiirakkaa, jota en aiemmin ollut maistanut. Rakastuin tähän herkkuun aivan täysin ja sitä löytyikin sen jälkeen jokaiselta aamupalaltani reissullamme. Kotiin palattuamme olikin siis selvää, että haluan testata ehdottomasti oman versioni tästä ihanasta herkusta, joten tässäpä testailemani herkullinen resepti jakoon teillekin.

WP_20150622_19_36_13_Pro (2)

Pohja:

 • 150g margariinia
 • 3dl vehnäjauhoja
 • 1dl emmental-juustoraastetta
 • 3 rkl kylmää vettä

 

Nypi jauhot margariinin sekaan. Sekoita joukkoon juustoraastetta ja sen jälkeen lisää kylmä vesi ja muotoile taikinaksi. Pingota irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi, joka on hieman pohjaa isompi. Voitele ja korppujauhota vuoka ja muotoile taikinasta pohja ja reunat. Tue reunat vaikkapa vanhan kansan tapaan leivinpaperin ja kuivattujen herneiden avulla. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10-15 minuuttia.

 

Täyte:

 • 280g pekonia
 • 2kpl kevätsipulia (myös mikä tahansa muu sipulikin käy oikein hyvin)

 

Paista paloiteltu pekoni pannulla ja loppu vaiheessa kuullota kevyesti pekonin seassa myös silputtu sipuli.

 

Munakerma:

 • 3 kananmunaa
 • 2 dl ruokakermaa
 • 150g ranskankermaa
 • 150g raastettua emmentalia
 • 1,5 tl suolaa
 • hyppysellinen mustapippuria
 • maun mukaan timjamia

 

Sekoita vispilällä kaikki munakerman ainekset yhteen. Täytä piirakkapohja siten, että levitä pekoni-sipuliseos pohjalle ensin ja kaada munakerma sen jälkeen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30min. Anna piirakan vetäytyä kymmenisen minuuttia ja siirrä paistettu piirakka irtopohjavuoasta kauniisti tarjolle. Tarjoa raikkaan salaatin kera ja nauti!

WP_20150622_19_56_19_Pro (2) WP_20150622_19_59_32_Pro (2) WP_20150622_19_58_48_Pro (2)

 

3 vastausta artikkeliin “Jumalainen Quiche Lorraine”

 1. […] joka koostui Quiche Lorrainesta, jonka reseptin löydät myös aiemmasta blogipostauksestani täältä, ja salaatista. Jälkkäriksi herkuteltiin äitini reseptillä valmistetulla mustikkapiirakalla […]

  Tykkää

 2. […] herkkuihin on kuulunut Quiche Lorraine, jonka reseptin löydät aiemmasta blogipostauksestani TÄÄLTÄ. Jälkkäriksi nautiskeltiin itsetehtyä mansikka-raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Kuvan […]

  Tykkää

 3. […] Alkuperäisen postauksen ”Jumalainen Quiche Lorraine” voit lukea täältä. […]

  Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s