Bataattilaatikko
- 2 (runsas kilo) bataattia
- vettä
- suolaa
- 1rkl margariinia
- 3-4dl täysmaitoa
- ½ tl kardemummaa
- ½ tl kanelia
- korppujauhoja
Kuori ja pilko bataatit ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä noin viidentoista minuutin ajan. Kaada keitinvesi pois ja soseuta bataatit sähkövatkaimella. Lisää maitoa sen verran että soseesta tulee löysähkö. Mausta kardemummalla, kanelilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Kaada sose voideltuihin uunivuokiin. Tämä annos riittää kahteen 0,85 litran vuokaan. Ripottele pinnalle vielä hieman korppujauhoja ja kypsennä uunissa 175 asteessa 1-1 ½ tuntia.
Alkuperäisen postauksen ”Joululahjaostoksia ja jouluruokien valmistusta” voit lukea täältä.
Vastaa