Imelletty perunalaatikko
- 1kg jauhoisia perunoita
- 3rkl vehnäjauhoja
- 3dl täysmaitoa
- 2tl suolaa
- 2rkl siirappia
- 2-3rkl voita
Keitä perunat kuorineen ja kuori perunat kuumana. Muussaa perunoita hieman ja sekoita mukaan jauhot. Anna imeltyä kannen tai liinan alla yön yli hieman yli 50 asteessa (esim uunissa tai saunan jälkilämmöissä). Sekoita mukaan loput ainekset ja vatkaa sileäksi löysäksi soseeksi. Kaada voideltuihin vuokiin. Jätä reilu kuohumisvara. Laita pinnalle voinokareita. Paista 150 asteessa 2-3 tuntia, kunnes laatikoilla on kaunis paistopinta.
Alkuperäisen postauksen ”Joululahjaostoksia ja jouluruokien valmistusta” voit lukea täältä.
Vastaa