Täydellinen Pavlova kesän kekkereille

Sokerinhuuruisten valmistujaisjuhlien jälkeen jatketaanpa vielä hetki sokerihuumassa. Valmistujaisjuhlien ihanien kakkujen innoittamana ajattelin jakaa teille erään kakkuherkun reseptin, joka sopii todella hyvin kesän moniin juhliin, mitä monille on varmasti vielä kesän aikana tulossa eteen. On kihlajaisia, häitä, rippijuhlia, sukujuhlia, synttäreitä ja vaikka mitä kissanristiäisiä. Jos on siis tarjottavat vielä mietintämyssyssä, niin tässäpä yksin varteenotettava herkku kahvipöydän kruunuksi. Oma näkemykseni täydellisestä Pavlovasta on siis luvassa seuraavaksi. Tämän Pavlovan tein muistaakseni isänpäivän päivälliselle jälkiruuaksi viime syksynä.

Pavlova

Pohja:

 • 4 valkuaista
 • 2 dl sokeria
 • 1 tl perunajauhoja
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 tl valkoviinietikkaa

Päälle:

 • 2 ½ dl kuohukermaa
 • 200g mascarponea
 • 1 ½ tl sokeria
 • 1 ½ tl vaniljasokeria
 • vadelmia
 • mustikoita
 • 1 dl pekaanipähkinöitä

Suklaakastike:

 • ½ dl kuohukermaa
 • 100g tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerit ja perunajauho keskenään. Lisää sokeriseos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita joukkoon etikka. Laita leivinpaperi uunipellille ja piirrä halkaisijaltaan 25cm leveä ympyrä. Levitä marenki ympyrän sisään siten, että reunat jäävät vähän korkeammalle kuin keskusta. Paista 125 C-asteessa uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Avaa uunin luukku ja anna pohjan jäähtyä samaa tahtia uunin kanssa. Laita uunin luukku kiinni ja säilytä marenki uunissa täyttöön asti. Pohjan voit siis valmistaa jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi ja antaa sen olla yön yli jäähtyneessä uunissa.

WP_20141205_18_55_51_Pro_edited

Valmista suklaakastike kuumentamalla kerma kattilassa. Älä keitä. Lisää kerman joukkoon paloiteltu suklaa, sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Paahda pähkinät pannulla, mutta älä polta niitä. Anna pähkinöiden jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit. Levitä kermaseos marenkipohjan päälle. Ripottele päälle kohmeiset tai tuoreet marjat. Valuta päälle suklaakastike. Rouhi paahdettuja pähkinöitä hieman ja ripottele pähkinät kakun päälle. Nauti!

WP_20141206_17_15_27_Pro_edited

Pakko on vielä tähän loppuun lisätä kuva siitä näkymästä, josta saan nauttia tässä tätä postausta kirjoittaessani. Lari nimittäin keräsi eilen minulle kukkia samalla, kun käytti Nalan iltatarpeillaan, joten nyt tässä tabletin vieressä keittiön ruokapöydällä koreilee kaunis pieni kukkakimppu. ❤

WP_20150601_002_edited WP_20150531_010_edited

Hyvää kesäkuuta kaikille!

2 vastausta artikkeliin “Täydellinen Pavlova kesän kekkereille”

 1. […] Mielessäni olen pyöritellyt muun muassa kesäistä Pavlovaa, josta yhden version reseptin näet TÄÄLTÄ. Tällä kertaa mietin kuitenkin vähän erilaista täytettä, mutta jää nähtäväksi mihin […]

  Tykkää

 2. […] Alkuperäisen postauken ”Täydellinen Pavlova kesän kekkereille” voit lukea täältä. […]

  Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s